ΟΕΛΜΕΚ

25 Απριλίου 2020

Αγαπητές/τοι  συναδέλφισες/φοι,                                                                                                           

Επικοινωνούμε μαζί σας καταρχάς για να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και με υγεία, τόσο σε σας όσο και στα αγαπημένα σας πρόσωπα, ευελπιστώντας ότι οι σημερινές δύσκολες συνθήκες θα ξεπεραστούν σύντομα και θα επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κανονική μας ζωή.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι απευθύνονται σε μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου Γυμναστών για επίλυση αποριών, σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος  μας αυτή την περίοδο, θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα πιο κάτω:

Το ΥΠΠΑΝ με εγκύκλιο αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΤΕΣΕΚ, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2020, διευκρινίζει ότι η διδασκαλία θα στα μη εξεταζόμενα μαθήματα, θα συμπεριλαμβάνεται κατ’ αναλογία, στα προσφερόμενα προγράμματα στην Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη του Γυμνασίου και στην Α΄ τάξη του Λυκείου. Τα μαθήματα όπως διευκρινίζει η εγκύκλιος πρέπει να έχουν διάρκεια 30 λεπτά (20 λεπτά διδασκαλία και 10 λεπτά επίλυση αποριών και συζήτηση με τους μαθητές). Η διδασκαλία μας πρέπει να καλύπτει βασικές πυρηνικές γνώσεις και να ανταποκρίνεται στους βασικούς δείκτες επάρκειας και επιτυχίας του μαθήματος μας. Είναι αντιληπτό από όλους ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω του ότι το μάθημα μας είναι πρακτικό, πρέπει να διαμορφώσουμε ημερήσια προγράμματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών μας, αλλά και θα λαμβάνουν υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου σας, μπορείτε να αναρτήσετε εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με το μάθημα στην Ιστοσελίδα του Σχολείου σας. Εκπαιδευτικό υλικό, μπορείτε να βρείτε, τόσο στην Ιστοσελίδα του ΥΠΠΑΝ, όσο και  σε άλλες Ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, καθώς και να δημοσιεύσετε δικό σας εκπαιδευτικό υλικό.

Δ.Σ.ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΟΕΛΜΕΚ

Τηλ.επικοιν: Σπ.Σπύρου 99448609, Παρ.Σαμάρας 99644966,Θ.Ππούρου 99626148