ΟΕΛΜΕΚ

      27 Αυγούστου 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται σε όλους εσάς καθώς και στις οικογένειες σας καλή σχολική χρονιά, με υγεία και ελπίζοντας ότι τα προβλήματα που προξένησε η πανδημία που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο, θα ξεπεραστούν.

Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε την αγωνία, όχι μόνο του Εκπαιδευτικού κόσμου, αλλά και των μαθητών και των οικογενειών τους για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία μας με τις νέες συνθήκες, που όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να υιοθετήσουμε, για να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

Ο ρόλος που καλούμαστε να διαδραματίσουμε ως ειδικότητα στα σχολεία μας, είναι εξ ίσου σημαντικός στον εκπαιδευτικό τομέα, με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Επειδή όμως, ο ρόλος μας δεν περιορίζεται μόνο στο στενό εκπαιδευτικό πλαίσιο, λόγω της εκπαίδευσης και της γνώσης που έχουμε σε τομείς όπως είναι, η οργάνωση, η ασφάλεια και η υγεία, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε  πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων μας, έτσι ώστε, οι σχολικές μας μονάδες να λειτουργήσουν άψογα χωρίς προβλήματα και με υπευθυνότητα, με γνώμονα την ασφάλεια και υγεία των μαθητών μας. Επιπλέον, η παροχή από όλους μας των Πρώτων Βοηθειών, σε όποιον έχει ανάγκη στην σχολική μας μονάδα  (λόγω της μόρφωσης και της εκπαίδευσης που έχουμε) είναι μια ηθική υποχρέωση  και για την οποία πρέπει να νιώθουμε υπερηφάνεια για την ανιδιοτέλεια που μας διακρίνει και ειδικά τώρα με τις συνθήκες που καλούμαστε να λειτουργήσουμε.

Όσον αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος μας, αυτή πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε. Όσον αφορά τη χρήση των αποδυτηρίων από τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε με προσοχή. Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου, εισηγούμαστε να οριστεί κάποια/ιος από το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη, μετά από κάθε διδακτική περίοδο, να  καθαρίζονται και να απολυμαίνονται. Τα μαθήματα μας, πρέπει να γίνονται κατά το δυνατό σε εξωτερικούς χώρους. Θα ήταν πολύ μεγάλη ευκολία  προς το μάθημα μας, η προσέλευση των μαθητριών/των μας στο σχολείο να γίνεται με αθλητική περιβολή τις ημέρες που έχουν στο πρόγραμμα τους Γυμναστική. Επιβάλλεται να έχουν μαζί τους πετσέτα για να καθαρίζονται και μπλούζα για να αλλάζουν. Η χρήση του αντισηπτικού, θα πρέπει να γίνει συνήθεια στους μαθητές/τριές μας και για αυτό θα πρέπει μετά από κάθε δραστηριότητα να τους δίνουμε χρόνο να το χρησιμοποιούν.

Το Αθλητικό Απόγευμα, το οποίον είναι μια κατάκτηση του κλάδου, πρέπει να το διαφυλάξουμε και ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, είναι να το δείξουμε μέσα από την επαγγελματικότητα που μας διακατέχει. Άμεσα με την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσα σε πνεύμα συνεννόησης,  όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ομάδες και τα καθήκοντα τα οποία θα μας ανατεθούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τα Μαθητικά Πρωταθλήματα θα γίνουν και έτσι πρέπει να προετοιμάσουμε τις αθλητικές ομάδες των σχολείων μας.

Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την ΟΕΛΜΕΚ αλλά και με τους ΕΜΕ Φυσικής Αγωγής  και θα σας ενημερώσουμε για ότι νέο θα προκύψει και θα αφορά την ειδικότητα μας.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δ.Σ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΟΕΛΜΕΚ